در این مقاله به نکاتی درباره نحوه چیدمان میزغذا و آداب غذاخوردن در رستوران خواهیم پرداخت. علاوه بر طعم و ظاهر غذا تسلط و حرفه ای بودن شما به عنوان میزبان بسیار حائز اهمیت است زیرا باعث می شود در ذهن مهمانان تصویری زیبا از میزبانی شما باقی بماند و ازینکه بار دیگر مهمان شما شود احساس شعف و هیجان داشته باشد.
همینطور اگر جایی به عنوان مهمان دعوت بشوید این دانستن آداب و رفتار صحیح غذاخوردن است که باعث می شود بقیه افراد از سرمیز نشستن باشما حس خوشایندی داشته باشند و تکرار این هم سفره شدن با شما برایشان دلچسب باشد.
لطفا در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.

نحوه چیدمان میزغذا و آداب غذاخوردن در رستوران
چیدمان میز غذا :
نکات مهم و قابل توجه که درتصمیم گیری شما برای چیدمان میز موثر است :
-
مهمانی شما رسمی ست یا دوستانه و غیررسمی ؟
۲٫برای کدام وعده باید تدارک ببینید؟ صبحانه ، ناهار و یا شام ؟

۳٫ انتخاب ظروف مورد نیاز بر روی میز و گذاشتن بر سر جای مناسب . به نکات زیر توجه کنید:
- استفاده از شمع، گلدان گل و زیر بشقابی بسته به سلیقه و نوع میز غذا انجام میگیرد.
- چنگال کوچک برای صرف سالاد در قسمت پایین سمت چپ بشقاب کنار چنگال بزرگتر که برای صرف غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
- در صورت سرو کیک به عنوان دسر نیز یک چنگال کوچک در بالای بشقاب به صورت افقی قرار میگیرد.
- توجه داشته باشید که سر چنگال به سمت بالا قرار بگیرد.
- چاقو یا کارد برای سرو ماهی و استیک و… غذای اصلی است و باید در سمت راست بشقاب به صورتی که دندانههای آن به سمت بشقاب باشند قرار میگیرد. و کارد مخصوص صرف سالاد در کنار کارد اصلی در منتهیعلیه سمت راست قرار میگیرد.
- قاشق سوپخوری در منتهیعلیه سمت راست در کنار کارد مخصوص صرف سالاد قرار میگیرد چرا که سوپ معمولا در ابتدا سرو میشود. توجه داشته باشید که اگر قرار نیست سوپ به همراه غذا سرو شود از قرار دادن قاشق سوپخوری خودداری کنید و میز را بیش از حد شلوغ نکنید.
- قاشق بستنی خوری برای صرف دسر در بالای بشقاب غذا در کنار چنگال صرف کیک به صورت موازی قرار خواهد گرفت.
- بشقاب غذای اصلی و بشقاب سالاد بر روی هم و در وسط قرار میگیرد و بشقاب سرو نان به همراه کارد در گوشه بالا سمت چپ جای دارد.
- گوشه بالا سمت راست محل استقرار جام و لیوان آب خواهد بود.
- دستمال سفره را در سمت چپ و یا روی بشقاب قرار دهید.
آداب غذا خوردن در رستوران:
- هنگام نشستن بر سر میز به سن و سال خود توجه کنید. بهتر آن است که مسنترها بالای میز در کنار هم، و افراد جوانتر در پایین میز در کنار هم بنشینند.
- در هنگام سفارش غذا بهتر است خانم نظر خود را به آقا منتقل کند و آقا سفارش را به گارسون بدهد.
- اگر در جعمی هستید، بهتر آن است که هر فرد خود مستقیما سفارش غذایش را به گارسون بدهد.
- از طرف دیگر اگر در رستوران مهمان بودید، سعی نکنید ارزانترین و یا گرانترین غذا را سفارش دهید، بلکه حالت تعادل را حفظ کنید. مگر اینکه خود میزبان غذای خاصی را در نظر گرفته باشد.
- مودب باشید. اگر غذای سفارش داده شده با رژیم غذایی شما مغایرت دارد، با جمله کوتاهی به میزبان اطلاع دهید. همچنین اگر رژیم خاصی را دنبال میکنید (برای مثال گیاهخوار هستید) از قبل باید میزبان را از این موضوع مطلع سازید.
- همچنین زمانی که در رستوران مهمان هستید، به هیچ وجه باقیمانده غذای خود را به خانه نبرید.
- در زمان سرو غذا به جهتی که نشستهاید توجه داشته باشید. غذا باید بر خلاف عقربههای ساعت سرو، و ظروف غذا از سمت راست مهمانان جمعآوری شود.
- دستهای خود را قبل از صرف غذا بشویید. رو به رو شدن با دستهای آلوده و ناخنهای کثیف در هنگام صرف غذا چندان خوشایند نیست.
- در رستوران هنگام برخورد با یک دوست دید و بازدید راه نیندازید! یک سلام کوتاه و تکان دست کفایت میکند. از رفتن بر سر میز دوستان و یا دعوت آنها به میز خود و ایجاد مزاحمت برای دیگران خودداری کنید.
- به آرامی غذا را بجوید و از ایجاد سرو صدا در هنگام صرف سوپ و نوشیدنی خودداری کنید. غذا را به اندازههای کوچک خرد کنید و از وارد کردن حجم زیادی از غذا به دهان بپرهیزید.
- هرگز با دهان پر صحبت نکنید. هرگز!
- از قاشق، چنگال و کارد مناسب استفاده نمایید (زمانی که پاستا میل میکنید نیازی به استفاده از کارد نخواهد بود!) و زمانی که دست از خوردن کشیدهاید وسایل را روی میز قرار دهید و از تاب دادن بیمورد آنها در هوا خودداری کنید.
- قاشق، چنگال و کارد را محکم و با دستان مشت کرده در دست نگیرید. سعی کنید طبیعی و آرام رفتار کنید!
- در هنگام صرف غذا قاشق و چنگالتان نباید با میز تماس پیدا کند. اگر سوپ خود را تمام کردهاید قاشق سوپخوری را روی میز و یا درون بشقاب سوپخوری قرار دهید.
- بشقاب خود را از غذا پر نکنید. اگر گرسنه هستید و نیاز به غذای بیشتری دارید، مجددا بشقاب خود را شارژ نمایید.
- هرگز برای تست غذای دوستان خود، چنگال خود را وارد بشقاب دیگران نکنید. بهتر است از دوست خود بخواهید این کار را انجام دهد.
- اگر به وسیله خاصی (برای مثال نمکدان) نیاز دارید، از میزبان و یا دوست نزدیک خود بخواهید آن را به شما بدهند و از جای خود بلند نشوید.
- وسایل شخصی خود مانند کیف، تلفن همراه و… را روی میز قرار ندهید. کیف را روی زمین در کنار پای خود و یا بر روی زانوهای خود قرار دهید. در هنگام صرف غذا هیچ لزومی به قرار دادن تلفن همراه روی میز نیست. مگر اینکه منتظر تلفن ضروری باشید.
- همچنین بهتر است برای پاسخ دادن به تلفن همراه خود، میز را موقتا ترک کنید.
- از دستمال سفره تنها برای پاک کردن مختصر دور دهان استفاده کنید. استفاده از دستمال سفره برای تمیز کردن صورت یا پیشانی توصیه نمیشود.
- دستمال سفره در هنگام صرف غذا باید بر روی زانو قرار بگیرد. در صورتی که مجبور به ترک موقت میز شدید، باید دستمال را روی صندلی خود قرار دهید تا پیشخدمت متوجه شود شما باز خواهید گشت. و زمانی که غذای خود را تمام کردید، دستمال را به صورت مرتب در گوشه سمت چپ بر روی میز قرار دهید.
- در صورتی که دستمال سفره دارای حلقه بود، حلقه را در بالا سمت راست قرار دهید.
- موقعیت قرار دادن کارد و چنگال شما بر روی میز معانی مختلفی خواهد داشت. اگر مجبور به ترک موقت میز هستید، کارد و چنگال را به صورت مثلثی روی بشقاب قرار دهید تا پیشخدمت متوجه شود شما باز خواهید گشت.
- اگر از غذا رضایت نداشتید، سر کارد را درون چنگال فرو کرده و روی بشقاب قرار دهید.
- اگر غذا مورد پسند شما قرار گرفته است، با قرار دادن کارد و چنگال به صورت افقی در بشقاب نظر خود را به سرآشپز منتقل نمایید.
- در صورتی که برای پرس بعدی غذا آماده هستید، کارد و چنگال را به صورت بعلاوه روی بشقاب خود قرار دهید تا پیشخدمت متوجه آمادگی شما شود.
- زمانی که غذای خود را به اتمام رساندهاید، کارد و چنگال را به صورت موازی روی بشقاب قرار دهید.
- پس از صرف غذا، میز را زیاد اشغال نکنید و پس از مدت کوتاهی میز را ترک کنید و سایرین را منتظر نگاه ندارید.
setare.com