وبلاگ, مقالات

مواردی که پیش از خرید انواع مختلف تشک باید بدانیم

مواردی که پیش از خرید انواع مختلف تشک ها باید بدانیم

همانطور که می دانیم، حدود یک سوم عمر خود را در خواب هستیم و به همین خاطر، می بایست شرایط مطلوبی برای استراحت کردن داشته باشیم. همانطور که دمای اتاق، فعالیت ها و آرامش فکری قبل از خواب، اهمیت زیادی برای خواب خوب و استراحت کافی شبانه یا روزانه دارد، بستر خواب نیز جایگاه مهمی دارد.

اگر شما هم از دسته افرادی هستید که عادت به زمین خوابیدن ندارید و حتما باید بر روی تخت هایی با تشک های طبی، پنبه ای یا خوش خواب، سر به بالین بگذارید و یا قصد خرید تشک دارید، این گفتار را توصیه می کنیم.

همین جا بدانید که تشک های پنبه ای و طبی برای خواب مناسب تر است و تشک های سفت، دردهای کمر را در برخی از سنین تسکین می دهد اما استفاده نامناسب از تشک، ناهنجاری های ستون فقرات را به دنبال خواهد داشت.

 انواع تشک

تشک ها را می توان به طور کلی به ۵ دسته زیر تقسیم بندی کرد.

۱- تشک فنری

تشک فنری، برای افرادی با سن پایین و افراد با وزن کمتر مطلوب است. از خصوصیات تشک های فنری باید به این موضوع اشاره کرد که به دلیل ارتجاعی بودن تشک، وزن در سطح تشک پخش می شود. نسبت به تشک های طبی و فنری ارزان تر است و به نسبت،‌ مخاطبان بسیاری دارد.

۲- تشک طبی و فنری (تشک طبی، تشک پاکت اسپرینگ و تشک فنری مموری فوم دار)

برخی از تشک ها، طبی و فنری هستند. تشک خوب برای همه سنین است. به دلیل آنکه در تشک طبی، اسفنج با دانسیته بالا و دیواره M دار وجود دارد و فنر بندی خوبی هم دارد، طول عمر تشک افزایش می یابد و خواب آرامی هم برای استفاده کننده به ارمغان می آورد.

اما به هر حال،‌ همه علاقمند نیستند روی تشک طبی بخوابند. اگر در تشک طبی، فنر پاکتی و منفصل استفاده شده باشد یا دارای “مموری فوم دار” (برای تطابق بهتر و بیشتر تشک با بدن شما) باشد، قیمت و کیفیت متفاوت خواهد بود.

۳- تشک طبی (تشک فومی، تشک تمام اسفنجی، تشک تمام مموری فوم)

تشک های طبی، دارای فنر نیستند و خاصیت طبی دارند. تشک طبی، همان نوع فومی ارزان ترین تشک است که سبک وزن، سفت، قابل شستشو و زیپ دار است و جنس ان یونولیت بوده و عمر نسبتا کمی دارد. تشک های طبی نوع اسفنجی، نرم تر و با کیفیت تر هستند. البته بر اساس اسفنج، قیمت و کیفیت تشک طبی نیز متفاوت خواهد بود. تشک تمام مموری فوم دار، قیمت نسبتا بالاتری دارد.

۴- تشک آبی

نوع دیگر تشک ها هستند که شاید کم تر درباره آن شنیده باشیم. تشک آبی! تشک های آبی طرفداران خاص خود را دارند و با پر کردن آب گرم، حالت ارتوپدیک پیدا می کند. البته در پیک نیک ها مصرف دارد.

۵- تشک بادی

تشک بادی، از جمله تشک هایی است که سفتی آن را می توان با یک دستگاه کنترل کرد. این تشک نیز در سفر کاربرد بسیاری دارد.

اما، هر نوع تشکی که استفاده می کنید، باید به این موضوع توجه کنید که تشک به اندازه ای سفت باشد که ستون مهره ها در همان انحنایی که در حالت ایستاده دارند، قرار بگیرد و تغییر شکل ندهد تا کمر هنگام خواب، تحت فشار و درد عضلانی قرار نگیرد و خواب آرامی را برایتان به ارمغان آورد.

توجه داشته باشید که اگر تشکی که در آن استراحت می کنید، آن قدر سفت باشد که این انحنا به طور کامل از بین برود و یا آنقدر نرم باشد که کمر بیش از اندازه انحنا پیدا کند، فرد دچار کمر درد می شود. پس، در هنگام خرید تشک، به وزن و سن خود توجه کنید.

ویژگی های یک تشک استاندارد خوشخواب

تشک استاندارد، تشکی است که از فروشگاه مشخص و معتبر خریداری شده باشد. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که از فروشگاهی بدون صلاحیت و اعتباردهی، کالایی را خریداری کنید که استاندارد باشد. پس در وهله نخست، تشک خوب و استاندارد را از فروشگاه های مجوز دار از اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان کالای خواب در شهر خود، خریداری کنید.

یک تشک استاندارد خوشخواب، باید فنرهای قوی داشته باشد. البته نوع پارچه تشک، استحکام و مقاومت آن، طریقه دوخت و بسته بندی تشک، معمولا راهکارهایی برای شناسایی اصالت کالا و مرغوبیت آن است.

حتی اگر تشک های غیر ایرانی خریداری می کنید که این تشک ها در مراکز مجاز فروش و عرضه تشک ارائه می شود، از فروشنده، برگه اصالت کالا و گارانتی را دریافت کنید تا در صورت بروز مشکل، با کم ترین هزینه ممکن، نسبت به رفع عیب اقدام کنید.

تشک غیر استاندارد. می تواند باعث بروز بیماری های پوستی برای مصرف کننده شود. اگر پارچه استفاده شده در تشک دارای درصد مناسبی از الیاف طبیعی نباشد، احتمال بروز بیماری های آلرژیک و مشکلات پوستی در افراد افزایش پیدا می کند.

البته ضد آب بودن، ضد حریق بودن و ضد نفوذ حشرات بودن پارچه های تشک، از جمله موارد ضروری است که باید به آن توجه داشت.

تشک خوشخواب خوب معمولا از سطح تختی که قرار می دهید، کمی بالاتر قرار می گیرد. تشک خوشخواب خوب، کم ارتفاع نیست. در تشک های معمولی، ارتفاع معنی ندارد. اما در انواع مدل های طبی و خوشخواب، ارتفاع تنوع دارند.

محتویات تشک ها و نوع مواد تشکیل دهند، در تولید تشک های خوشخواب استاندارد تاثیر گذار است. معمولا تشک ها از : نمد، فنر، موکت، یونولیت و فوم تشکیل می شود. در حالی که تشک های معمولی فقط از فنر تشکیل شده اند و یا ابر و مواد پر کننده مثل پشم و پر در آن ها قرار دارد.

بهتر است تشک را به همراه پایه تخت مخصوص خودش خریداری کنید. پایه هر تشک در ویژگی اجرایی آن تشک تاثیرگذار است و چنانچه تشک جدید را بر پایه قدیمی و کهنه قرار دهیم آن تشک نمی تواند آن طور که باید عمل کند.

تشک های لایه، کیفیت بهتری دارند. تشک های ۲ لایه، آستر دارند، شاید قیمت گران تری داشته باشند. ولی لایه های داخلی آن در سال های اولیه مصرف، به آسانی لک نمی شوند.

طول تخت شما باید ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر بلند تر از قد شما باشد. در این صورت تخت فردی که دارای قد یک متر و هشتاد سانتیمتر است باید بلندتر از حد استاندارد یک تخت معمولی باشد. برای اینکه نرمی یا سفتی تشک را آزمایش کنید، به پشت روی تشک بخوابید و یک دست خود را به صورت صاف به داخل گودی کمر خود قرار دهید.

اگر دست شما به راحتی به سمت داخل گودی کمرتان فرو رفت، آن تشک خیلی محکم و سفت است اما اگر نمی توانستید به هیچ وجه دستتان را به داخل گودی کمرتان سر دهید، آن تشک خیلی نرم است. به این نکته ها در انتخاب تشک دقت کنید.

تشک استاندارد، پارچه و دوخت خوبی دارد اما هنگام خوابیدن، طرح هایش آنقدر برجسته نیست که به کمر و بدون آسیب برساند، بلکه انعطاف پذیری خوبی دارد.

با تشک خوب، کمر درد نمی گیرید

تشک خوب، برای کسانی که با درد کمر از نوع مزمن و غیر مزمن روبرو هستند، اهمیت بسیار دارد. باید توجه کنید که مهم ترین نکته در انتخاب تشک تخت‌خواب، بررسی تاثیر آن بر سلامت جسمانی شما است. چرا که تشک بد، مشکلات عضلانی برای شما ایجاد می کند.

بنابراین، تشکی را انتخاب کنید که به محض خوابیدن روی آن، عضلات شما دچار گرفتگی نشوند. انواع تشک‌های طبی موجود در بازار که سطحی سفت و انعطاف‌ناپذیر دارند، برای سلامت بدن و به‌خصوص جلوگیری از گودی کمر و فاصله میان مهره‌های آن بسیار مفید هستند، ضمن اینکه مانع از بروز کمردرد زودرس می‌شوند و هنگام برخواستن از بستر، احساس کمر درد نخواهید داشت.

بعضی ها گمان می کنند که اگر وسط تشک، کمی گودی داشته باشد، برای راحتی در خواب و آسایش کمر، مطلوب است. در حالی که علم پزشکی، این قضیه را رد می کند.

تشک های فنری را جدی بگیرید

عمر مفید تشک

عمر مفید تشک، بستگی به شیوه نگهداری و استفاده و حتی محلی که از این تشک استفاده می شود دارد. در جاهایی که رطوبت زیاد است با جاهای کویری، عمر تشک های استاندارد تفاوت دارد که باید به آن توجه نمود. تحقیقات نشان می دهد که عمر مفید یک تشک، معمولا کم تر از ۱۰ سال است و حتما پس از گذشت این مدت، برای سلامتی، می بایست تعویض شود.

 

بازگشت به لیست